Open Category List

VHB, UHB vagy AFT? Mit kell tudnod!

UHB-t, VHB-t vagy AFT-t keresel, vagy bármilyen állandó ragasztószalagot keresel?
Ha állandó ragasztószalagot keresel , akkor több választási lehetőség közül választhatsz. Ez a bejegyzés tájékoztat Téged a lehetőségeidről, amikor külön biztosítékot szeretnél kapni a mozgás nélküli kötésről, és ahol az alkalmazásnak be kell válnia a legszélsőségesebb hőmérsékleti és / vagy időjárási viszonyok között. Sok esetben a magas ragasztási képességű szalagok hatékony alternatívának bizonyultak a csavarok, szegecsek és hegesztések számára, és tartósan tapadnak az egyik hordozóhoz, a másikhoz, miközben a terhelési terhet elosztják a hézag teljes hosszában. Az anyagok összekapcsolása után gyakorlatilag elpusztíthatatlan hegesztés jön létre.

A gyártók gyakran osztályozzák a magas ragasztóképességű ragasztószalagot a habcsaládba , de ez nem a hagyományos habszalag. A nagyon erős ragasztószalagok akrilpolimer anyagból készülnek, és egyetlen anyagot alkotnak. Nincs külön hátlap, hanem egy vastag anyag, amely sokféle felülethez kötődik. Ezeket a ragasztószalagokat olyan alkalmazásokhoz tervezték, ahol állandó kötésre van szükség és várható. 72 óra elteltével a kötés szinte elpusztíthatatlanná válik. Az ilyen típusú termékek általános felhasználási területei a kültéri táblák, az építőipar, a bútorgyártás, az autóipari termékek, a repülőgépgyártás és még sok más.
A 3M volt az első, aki bevezette és tömegesen forgalmazta a VHB – nagyon magas ragasztóképeségű ragasztószalagot . A mérnökök 1980 óta használják a 3M VHB szalagot a fémek, műanyagok és egyéb felületek tartós rögzítésére és lezárására, hogy növeljék a termelékenységet, a tartósságot és javítsák a megjelenést. A 3M VHB erősebb, mint bármely más építési ragasztó, és megadja a szükséges tanúsítványokat és specifikációkat. A Dubaiban üvegpanelekkel épített szállodákat CSAK 3M VHB-vel kell felszerelni, és ez ellenáll a szélsőséges sivatagi homokviharoknak. A legtöbb alumínium utánfutó most a VHB segítségével van rögzítve, mert valójában erősebb, mint a szegecsek.

Miután a 3M VHB eljutott a piacra, más High Bonding Tapes is felszínre lépett, és a piac tovább növekszik. Az UHB rendkívül magas ragasztóképességű ragasztószalagok dupla bevonatú szalagok, amelyeket az anyagok és a felületek összeragasztására vagy rögzítésére használnak. Tartós akrilhabból készülnek, amely kb. 3 napon belül szilárd kötéshez vezet. Az AFT akrilhab szalagok szintén nagy teljesítményű ragasztószalagok, amelyeket úgy tervezték, hogy tervezett összeszerelési megoldásokat biztosítsanak az ipari alkalmazások széles skálájához. Ezek a szalagok ideálisak mechanikus kötőelemek és folyékony ragasztók cseréjére állandó alkalmazásokban, ahol nagyon nagy szilárdságú kötésre van szükség. Az UHB szalagokhoz és az AFT szalagokhoz szükséges tanúsítvánnyal rendelkező gyártók között szerepelnek olyan főbb szereplők, mint a Tesa és a Scapa.

Ha egy sima aljzathoz rögzített tárgyat pl. Üveg, alumínium, akril stb. VHB, UHB vagy AFT szalagokkal szerel, megsemmisíti a sima felületet. Ha azonban el kell választania a felületeket és el kell távolítania a maradékot, a 3M olyan eszközöket biztosított, amelyek elválaszthatják és eltávolíthatják az akrilmaradványokat. Csak elõször tudnia kell, hogy lehetséges-e az alkalmazás.

Ügyeljen arra, hogy a VHB-t egy nagykereskedőtől vásárolja meg, amely sokat forgalmaz. Használat közben a VHB évekig – talán évtizedekig – tart fenn. De csak a polcon ülve, a ragasztó megöregedhet, és okozhatja a VHB nem megfelelő tapadását. Ügyeljen arra, hogy a kapott cucc ésszerűen friss legyen, mert néhány évig tartó ülés után rosszul fog teljesíteni.

knowledgebase