Open Category List

Milyen anyagokat használnak a hordozóhoz?

A ragasztószalagok és fóliák hordozó vagy hátlap anyaga szempontjából különböznek. A leggyakoribb hátlapok / hordozók.

Papír: A papírszalagoknak papír hátlapja van.

Szövet : A szövet anyagú hordozó hátlapja gyakran tartalmaz szőtt ruhát vagy egy szövetréteget megerősítés, extra szilárdság és hőállóság érdekében.

Hab: A ragasztóval bevont habszalag ragasztót tartalmaz, amelyet egy bélés véd. A habot gyakran használják tömítéshez, rögzítéshez.

Fémfólia: Alumínium, alumíniummal megerősített. Ellenállnak a lángoknak, a szélsőséges hőmérsékleteknek a magas páratartalomnak. A fémszalagokat illesztések és varratok nedvesség, gőz elleni ragasztására tervezték. Az alumíniumfóliát papírra vagy műanyag fóliákra laminálják, hogy nagyobb szilárdságot biztosítsanak. A rézfólia hátlapot többrétegű nyomtatott áramköri lapok (PCB) gyártásához használják.
Műanyag fólia / polimer: Általában kétféle műanyag van: a hőre lágyuló műanyagok és a hőelemek. A műanyag termékek egy vagy több műanyag réteget tartalmaznak. Egy műanyag fóliából állnak, amely lehet átlátszó, színes, nyomtatott vagy sima. Lehetnek egyrétegűek vagy többrétegűek, és olyan anyagokkal kombinálhatók, mint például papír és / vagy alumínium.

PET / poliészter: A polietilén-teráftalát (PET) / poliészter termékekhez PET vagy poliészter hátteret használnak film vagy laminátum formájában. Mylar néven is ismert.

Poliimid: A poliimid szalag poliimid fóliából és hőálló, szilikon ragasztóból áll. A poliimid fóliák hasznos hordozók rugalmas áramköri anyagok előállításához. A poliimid fólia kiváló fizikai, mechanikai, kémiai és elektromos tulajdonságokkal rendelkezik számos környezetben. (Kapton Tape néven márkanéven ismert). Magas hőállóság, rövid ideig 120C-tól 350C-ig. Főként a NYÁK forrasztó munkafolyamatoknál használatos

PVC / Vinil: A polivinil-klorid (PVC) / viniltermékek vinil- vagy PVC-hátlapot használnak, hogy ellenálljanak a kopásnak, az időjárási viszonyoknak.

Gumi: A gumi hátlap felhasználható alakítható öntapadó gumi elektromos szigetelő és tömítő szalag előállítására.

Szilikon: A szilikon kiváló termék tömítésekhez, szigetelőkhöz, présbetétekhez és sajtolt részekhez. Számos szilikon alaplap használható a változó igények kielégítésére.

Akrilfóliák: Az akrilfóliák műanyag vagy hőre lágyuló műanyag fóliák, amelyek polimetil-metakrilát (PMMA) vagy polimetil-2-metil-propanoát felhasználásával készülnek. Az akrilfóliák kiváló tisztaságúak és UV-stabilak.

Üveg / üvegszál: Üvegszálas kompozit anyag vagy üvegréteg rendkívüli stabilitást biztosít nehéz körülmények között, mivel ellenáll a zsugorodásnak, a rothadásnak vagy az égésnek. Az üvegszál erősítésű szalagokat olyan alkalmazásokhoz tervezték, ahol nagy szakítószilárdságra van szükség.

Filament: Az üvegszálas ragasztószalagszalag, amit általában hevederes szalagnak neveznek, több ezer szálból (általában üvegszálból) áll, amelyek fonalból vannak befonva, amelyeket a ragasztóba ágyanak be. Hossz és keresztszál erősítéssel. Erős és sokoldalú anyag, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy hasonló vagy furcsa alakú cikkeket csomagoljon össze szállítás vagy tárolás céljából. Válassz a hossz vagy keresztszál erősítésű szalagjainkból.

Fluorpolimer / PTFE / PVDF: A poli (tetrafluoretilén) (PTFE) egy oldhatatlan vegyület, amely magas kémiai ellenállást mutat, és alacsony súrlódási együtthatót mutat. A fluorpolimer fóliák, rétegek vagy bevonatok műanyagokból, például poli-tetrafluoretilénből (PTFE) vagy poli (vinilididén) -fluoridból (PVDF) állnak. A fluorpolimert gyakran alkalmazzák olyan alkalmazásokban, amelyek kiváló kémiai ellenállást, jó dielektromos tulajdonságokat, valamint víz- és folttaszító tulajdonságokat igényelnek. Olyan alkalmazásokban is használják, ahol a kezelt anyag nem ragadhat hozzá az övhez, szövethez vagy laminátumhoz.

A fóliák szintetikus gyanta ragasztók, amelyek tartalmazhatnak hordozót, de nem mindegyik.

A transzferszalag, amely egy rendkívül sokoldalú termék, vékony öntapadó fóliából áll, hordozó nélkül, és a legtöbb száraz felületre hordható. Az átvágó szalagok gyakran használnak kioldó bélést a szalag kezelésének és kiadásának javítása érdekében.
A kétoldalas szalagbetétek gyakran tartalmaznak differenciált bevonatú, könnyen meghúzható leválasztóbetéteket. Ezek a leválasztóbetétek papírból, filmből vagy szilikonból készülnek.

knowledgebase