Open Category List

Miért nem tapad a ragasztószalag?

Az öt legfontosabb ok, amiért a szalag nem ragad meg
Nincs semmi idegesítőbb, mint azok a dolgok, amelyek nem fogják megtenni azt, amit állítanak. Ezek közül az egyik leginkább bosszantó az lehet amikor egy szalag, egyszerűen nem fog megtapadni. Amikor becsomagolsz egy dobozt, és lezárod, akkor arra számítasz, hogy a dobozt bezárva tartod. Ha meghibásodik, akkor a termékeid kiömlés, károsodás és szennyeződés kockázata érheti.

A ragasztószalag meghibásodása különféle okok miatt fordulhat elő, és sokféle kérdést eredményezhet. Nem megfelelően alkalmazták a szalagot? Összeesett vagy összenyomódott a doboz? Ki volt téve az elemeknek? Ezek bármelyikének az lehet az oka, hogy a szalagod hatástalanná vált. Az első ösztön gyakran maga a szalag hibáztatása. Általában azonban nem ez a helyzet.

Megkérdeztük a csomagoló szakembereinket, hogy összeállítsuk az öt legfontosabb ok listáját, amelyek miatt a szalag nem ragad meg.
1. Hőfok
2. Rossz szalag az alkalmazáshoz
3. Nem megfelelő esetek száma
4. Esettanulmány
5. Gép hiba vagy kopás

1. Hőmérséklet
A csomagolószalagok különféle anyagokból készülnek, különféle ragasztókkal, különböző feladatokhoz. A ragasztók különféle típusai fontosak ahhoz, hogy tapadó ragasztót hozzanak létre különféle környezetekben. A ragasztószalag meghibásodásának egyik fő oka, a hőmérséklet. Ha a csomagoló környezetben rossz hőmérséklet van, akkor a ragasztó elveszíti a termék tapadási és tartási képességét. A leggyakoribb esemény a szalag hideg környezetben. Ha hideg hőmérsékleten egy általános használatra tervezett csomagolószalagot használnak, akkor a ragasztó fagyos. Ez korlátozza a szalagok tapadási képességét, mivel a ragasztóanyag már nem aktív és nem képes szilárd kötést létrehozni.

2. Rossz szalag az alkalmazáshoz
Egy másik fontos szempont a használt szalag típusa. A szalagok több szélességben, anyagban és ragasztóval kaphatók. Mindezeket figyelembe kell venni, amikor eldöntöd, melyik szalag felel meg a munkád számára. A túl vékony szalag nem lesz olyan erős, hogy megőrizze a zárást. Túl széles szalag használatával növeled a költségeket. Annak biztosítása, hogy a használt szalag megfelelő legyen, növeli a szalag sikerét, miközben nem befolyásolja negatívan a csomagonkénti költségeket.

3. Nem megfelelő ügymennyiség
Megtöltöd a dobozokat a megfelelő mennyiséggel? Ez nagymértékben befolyásolhatja a szalagok azon képességét, hogy kifejlesszenek és fenntarthassanak egy erős zárást. Ha egy doboz nincs feltöltve, ez csökkenti az ellenállás alkalmazhatóságát a szalagos eljárás során. Ha ragasztószalagot használsz a kartondoboz zárásához,, a belsejében lévő tartalomnak töltöttnek kell lennie a szárnyak számára. Ez megakadályozza a szárnyak benyomását a dobozba, így helyet teremtve a szárnyak között. Ha a felső szárnyak nincsenek összezárva, akkor a szalag kevesebb felülettel rendelkezik. A szalagot alkalmazó csomagológép szintén nem képes felülről nyomást gyakorolni a lezárás során. Ez elősegíti a szalagnak a kartonnal való szoros kötődését, ezáltal fokozza a szilárdságát. Ha egy karton túltöltött, az alkalmazott szalag állandó nyomás alatt lesz. Ez csökkenti a szalagok megtartását és növeli a doboz kinyílásának kockázatát szállítás közben.Az üreges csomagolású berendezések és anyagok akkor is használhatóak, ha a csomagolt termékek nagy dobozt vagy fokozott védelmet igényelnek.

4. Az anyag összetétele
A hullámosított és kartonpapír alapanyagok 80% -a részben vagy egészben újrahasznosított anyagból készül. Az újrahasznosított tartalom hullámkarton csomagolásba közvetlen hatása van arra, hogy a szalagok képes-e megtartani a dobozt. A szalagok tapadási képességét az adhéziós képessége hozza létre, amely kötődik a karton rostjaihoz. A friss, újonnan kifejlesztett karton papírszálai hosszabbak és lehetővé teszik a mély kötés gyors kialakulását. Az újrahasznosított szálak sokkal rövidebbek az újrahasznosítási folyamat miatt. Ez korlátozza a szalag azon képességét, hogy hatékony kötést hozzon létre. A kartondobozok újrahasznosított tartalmának mennyiségét figyelembe kell venni, amikor kiválasztod a munkához megfelelő szalagot.

5. Géphiba vagy kopás
Csakúgy, mint az autódd, amin a szigetelések elöregednek. Amint ez történik, elveszítik a hatékonyságot, és befolyásolják a szalagok hatékonyságát. A pengék elkopnaknak, a rugók megfeszülnek, és a csapágyak elkezdenek kopni és őrölni. Ezek a gépi problémák a szalag megfeszítését és helytelen alkalmazását eredményezik, és növelik a szalag meghibásodásának valószínűségét. A rendszeresen tervezett megelőző karbantartás és a jelek korai felismerése hozzájárulhat a berendezések maximális termelékenységének megőrzéséhez, csökkentve a hulladékot és a szalaghibák kockázatát.

knowledgebase