Open Category List

Ragasztószalagok legnépszerűbb típusai?

A nyomásérzékeny ragasztók (PSA-k) szobahőmérsékleten száraz formában ragadnak jól. Szorosan ragaszkodnak a különféle felületekhez, és csak ujj vagy kéz érintését, simítását igénylik. A PSA-k hoz, nyomásérzékeny ragasztószalagokhoz nem szükséges víz, oldószer vagy hő aktiválás az anyagokhoz, papírhoz, műanyaghoz, üveghez, fához, cementhez és fémhez történő kötéshez. Az ajánlott kötési nyomás 14,5 – 29 psi = ^ 10 – 20 N / cm². A felhordás során a hőmérsékletnek mérsékeltnek kell lennie, valahol 15 celsius 59 ° F és 35 celsius 95 ° F között. Az alacsonyabb hőmérsékletek a ragasztószalag elégtelen tapadásához vezethetnek. A nagyon magas hőmérsékletek a szalag megnyúlásához vezethet amikor felhordják.

A hővel aktivált szalag általában tapadásmentes, amíg egy hőforrás nem aktiválja. A hővel aktivált szalaghoz időkötés szükséges emelt hőmérsékleten, legalább 82 celsiuson 180 ° F-on, hogy a kötés létrejöjjön. A hőkezelt ragasztó lehetővé teszi az agresszív tapadást a nehéz felületekhez, például gumi, EPDM, PU és PVC alapú műanyagokhoz. Készíthető különféle hordozókkal, amelyek sokféle alkalmazásra alkalmasak.

A vízzel aktivált szalag, enyvezett papírszalag egy nátronpapír hordozólapon, amely nedvesítve ragadós lesz. A vízzel aktivált szalag olcsó és dobozok, csomagok lezárására szolgál.

knowledgebase