Open Category List

Hogyan tudom megmondani, hogy milyen felbontású a képem?

Néhány digitális fényképezőgép tudni fogja, hogy mi a képfelbontás, míg mások azt mondják, hogy a képnek pixelméretei vannak. Ha tudod, hogy a képek pixelméretei a fényképezőgépből, vagy a képszerkesztő szoftverből származnak, egy kis matematikával tehetünk a felbontás meghatározásához, és a méretet a nyomtatáshoz a tiszta és éles nyomtatás érdekében kinyomtathatja.

Egyszerűen írjd le a kép pixelméreteit, és oszd meg ezeket a számokat 300 ha a kép nem tartalmaz szöveget, és 400-zal, ha a kép szöveget tartalmaz. Például: Egy kép nélküli szöveg képpontmérete 600 x 900 képpont. Miután minden dimenziót 300-mal osztottunk, az eredmény 2 x 3 hüvelyk. Ez azt jelenti, hogy ezt a képet 2 x 3 hüvelyk vagy annál kisebb méretben használhatja a nyomtatás eredményeihez .

Ha a képszerkesztő szoftver nem mondja meg, hogy a pixelméretek milyenek, de megmondja, hogy mi a felbontás, akkor tudja a maximális méretet, amelyet az elrendezésben használhat. Javasoljuk, hogy a képek 300dpi legyen a végső méretben az elrendezésben és 400dpi, ha a képek szövegeket tartalmaznak. Ne feledd, hogy a felbontás és a fizikai méretek közvetlen arányban állnak egymással.Ha 2 × 2-es képed 300dpi-nél nagyobb, és a méretét az elrendezésben 4 × 4-re növeled, az új felbontás most 150dpi. Ne feledd, hogy ha egy képet beillesztesz az elrendezésbe, akkor mérete csökkenhet (mivel a felbontás növekedni fog), de korlátozott lesz, hogy mennyire növelheted a méretét.

knowledgebase