Open Category List

Mikor kaptál utoljára ímélt? És borítékban feladott papírlevelet?

Kicsit elszaladt a digitális kommunikációnkkal a ló. Napi szinten bombáznak minket az ímélek, és mi csak kapkodjuk a fejünket, vagy verjük az asztalba, mert:

Hol a regisztrációt megerősítő ímél, talán a spam mappában? Melyik ímélben is van az a fájl, amit küldött az ügyfél? Jaa, hogy ő nem szereti a Tárgy rovatot kitölteni … így nem lesz könnyű megtalálni. Hát ez a cég miért küldözget nekem leveleket? Erről nem volt szó. Hol kell leiratkozni erről?
Elektronikus levelet kapunk fűtől-fától, és sokan ráadásul függők lettünk, és nem bírunk meglenni anélkül, hogy 5 percenként ne nézzük meg az elektronikus postaládánkat.

Csing-csing … ímél jött … ezt azonnal meg kell néznem.
És emellett az íméláradat mellett, őszintén, mikor volt, hogy legutoljára papírlevelet kaptunk, mármint személyeset, ami nem számlalevél vagy dm küldemény?

Az alábbi angol nyelvű videóban pont erről beszélnek a interjúalanyok, akiknek San Francisco utcáin teszik fel azt a két kérdést, hogy mikor kaptak utoljára ímélt (mégis mikor, naná hogy aznap), és mikor kaptak utoljára kézzel írott papírlevelet, borítékban.

A válaszok jellemzően: két-három hete, három hónapja, évek óta, sőt “tíz éve”.

Az interjúalanyok szerint teljesen más a két műfaj, mert

Imélt még félálomban is lehet írni. Az ímél nem okoz olyan izgatottságot, mint egy levél. Levelet írni annyit tesz, mint törődni. Levelet meggondoltabban írunk.
Teljes volt az egyetértés abban, hogy

Túl sok már az ímél, nem bírunk megbírkózni vele. Ijesztő méreteket ölt már az ímélezés. Több kézzel írott levélre lenne szükségünk.
A Snail Mail My Email sikere is, amiről korábban már írtam, azt mutatja, hogy egyre többekben van igény arra, hogy visszahozzuk a kézzel írt levél és a papír boríték letűnt korszakát. Meglepő módon a kézzel megcímzett borítéknak és/vagy a kézzel írott levélnek újabban mintha kezdene egyre nagyobb keletje lenni az üzleti világban. Egyre több cég, például a Thinkmarketing.com cégeknek nyújt olyan szolgáltatást, hogy kézzel megcímzi a cég által küldendő dm borítékokat, sőt igény szerint akár magát a levelet is megírják kézzel. A cég szerint így jóval nagyobb arányban nyitják ki a borítékokat. Te mit gondolsz erről?

Forrás: http://mashable.com/2013/11/13/snail-mail-my-email/#lcXGR1RXluqP

Kapcsolódó tudástár bejegyzések