Open Category List

Ne feledd, nem te vagy az egyetlen online kereskedő

Az utóbbi években igen szoros lett a verseny az online kereskedők között. Mindegy, hogy Vaterázol vagy saját webshot üzemeltetsz, több száz konkurrensed is lehet, akik pont ugyanazt árulják, mint te. Egyre nehezebb talpon maradni, és értékelhető profitot termelni kiber kereskedőként.

Azt hiszem mindenki egyetért vele, hogy értékesítésben az egyik legfontosabb tényező Magyarországon az ár. Mindenki próbál is egyre jobb és jobb árakat adni. Az árakat valóban viheted lejjebb és lejjebb, legalábbis egy darabig, de egy ponton túl vissza fog ütni ez a stratégia, hisz előbb utóbb el fogsz jutni oda gondolatban, hogy már a csomagoláson is „fogni” akarsz valamennyit.

Óva intelek attól, hogy engedj a kísértésnek, és a legközelebbi kiküldésnél a legolcsóbb borítékot válaszd a küldeményednek. Egy sima borítékban, amiben semmiféle védelem nincsen, szemben mondjuk a buborékos borítékokkal, könnyen megsérül a küldemény. A vásárlód csalódott lesz, te pedig fizetheted az újraküldés költségét.

Gondolj bele, tényleg megéri filléreket spórolni azon, hogy nem légpárnás tasakba csomagolod a feladandó árut, ha a végén elvesztesz egy ügyfelet? Ez az ügyfél elégedett ügyfél lett volna, ha a fizikai világ törvényeire nem hánysz fittyet. Tudomásul kell venni, hogy a szállítás egy veszélyes üzem, ahol megannyi veszély leselkedik a küldeményekre: elázhatnak, megütődhetnek, eltörhetnek a gondatlanul, spórolósan becsomagolt áruk.

Ha netán abban gondolkozol, hogy majd te házilag kibélelsz egy sima borítékot, vagy bebugyolálod az árudat valahogy, akkor azt jobb rögtön elfelejteni, hisz még ha sikerülne is, nettó időrablás lenne, ami annyi idődet elvenné, amit biztos nem engedhetsz meg magadnak. Nem kétséges, jobban jársz, ha készterméket választasz. És igazából csak egy racionális döntést hozhatsz.

A buborékos tasakról széleskörben elfogadott, hogy az egyik legbiztonságosabb csomagolási mód, ami rendelkezésre áll manapság. A belső buborékfólia borítás egy egyszerű és nagyszerű találmány, ami már milliószor bizonyította, hogy megvédi a küldeményed a szállítás megpróbáltatásaitól. Ráadásul a légpárnás boríték egy igazán megfizethető választás, ami nem terheli meg a pénztárcádat, plána ha hozzávesszük azt az anyagi előnyt, hogy a légpárnás borítéknak hála megnövelheted az elégedett vevőid számát.

Ne feledd tehát, hogy nem te vagy az egyetlen online kereskedő, és ha állni szeretnéd a versenyt, akkor csomagolásban is ott kell lenned a toppon.

knowledgebase