Open Category List

Hogyan lehet eltávolítani a ragasztószalag maradványokat a felületről?

A nyomásérzékeny ragasztószalagok sok felhasználása átmeneti jellegű, és gyakran fontos, hogy a szalagok tiszta módon kerüljenek eltávolításra, maradványok nélkül. Ha a tiszta eltávolítás kritikus kritérium a ragasztószalag használatához, akkor gondos kezdeti kiválasztást kell végezni. A ragasztómaradványok eltávolítása azonban általános kérdés. A Tenacious Tapes kifejlesztette az X400 felülettisztítót, az X440 spray tisztítószert (350 g tartály) a felületek tisztításához a szalag felvitele előtt. Ugyanazok a termékek felhasználhatók a ragasztómaradványok eltávolítására olyan felületektől, ahol a ragasztó nem megszilárdult (oxidálódott). Ha a ragasztó oxidálódott, akkor az oldószerek nem hajlamosak működni, és szükség lehet valamilyen csiszolóanyag formájára pl.X990.

Gyakori probléma a két oldalú habszalag eltávolításakor fennmaradó rendetlenség. Ebben az esetben, mivel a szalag kötődése nagyobb, mint a hab belső szilárdsága, nagyon gyakori, hogy mindkét felületen maradt hab. A legtöbb hab semleges az oldószerekkel szemben, ezért szükséges a habok mechanikus lekaparása, majd a maradék ragasztón oldószer használata. Ez a folyamat nyilvánvalóan nagyon időigényes, és valószínűleg a felületek károsodását eredményezheti. Egyes habokat tisztítás és eltávolítás céljára terveztek.

Nagyszabású takarítás esetén azonban a toluol és a metil-etil-keton (MEK) 50:50 arányú keveréke ajánlott. Általában a toluol működik a legjobban gumialapú ragasztóknál, és a MEK vagy az aceton az akriloknál. Megjegyzés: Ezek az oldószerek nagyon agresszívek, ezért gondosan meg kell vizsgálni őket, különös tekintettel a műanyagokra, a kompatibilitás szempontjából.

Ha oldószert használsz a ragasztómaradvány eltávolításához, ügyelj a gyártó egészségvédelmi és biztonsági útmutatásainak betartására.

knowledgebase