Open Category List

Kókuszdió bélyeggel

Minden lehetőséget meg szoktunk ragadni, hogy arra buzdítsuk a webshop tulajdonosokat, online kereskedőket, és mindenkit, aki szokott csomagokat küldeni, hogy fordítson kellő figyelmet arra, hogy miben adja fel a címzettnek a csomagot. A kisebb tárgyakhoz a buborékos borítékokat – légpárnás borítékokat szoktuk ajánlani, mert könnyű, olcsó és jól véd. Azonban vannak olyan tárgyak is, bár nem sok, amelyek nem igényelnek komolyabb védelmet.

Az amerikai posta is tisztában van ezzel, és frappáns módon lehetővé teszi ilyen strapabíró tárgyak boríték vagy doboz nélküli feladását. Elég egy sima bélyeget rányalni, és már viszik is.

Néhány meghökkentő szolgáltatás a repertoárjukból:

1. Kókuszdió

Főleg Hawaiira látogató turisták szeretnek a hazaiaknak képeslap helyett kókuszdiót küldeni. A buborékos tasakot meg lehet spórolni, mert elegendő egy bélyeget ragasztani a kókuszdióra, és egy tollal ráírni a címzést a kókuszdióra és bedobni egy postaládába – feltéve, hogy van ekkora lyuk a postaládán.

 

 

 

2. Strandlabda


Egy gyereknek van-e nagyobb öröm, mint egy labdát kapni a postástól? A fölfújt strandlabdát szintén elég ellátni egy bélyeggel és egy megcímzett matricával, és lehet is küldeni. Amerikai direkt marketingesek csináltak is ilyen labdás marketingakciókat különböző strandoláshoz és nyárhoz kapcsolódó kampányokhoz. Vigyázat, lufit viszont légpárnás tasakban lehet föladni, arra azért már nem vállal garanciát az amerikai posta, hogy épségben megérkezne.

 

 

 

3. Strandpapucs

Ha nyaralni mentünk, és otthon felejtettük a papucsunkat, csörögjünk haza, hogy küldjék utánunk. Ide se kell boríték az amerikai posta jóvoltából.

 

 

 

 

 

4. Tégla

Az Egyesült Államokban felháborodott emberek adtak hangot úgy a felháborodásuknak, hogy téglát küldtek a bankjuknak. Én úgy érzem, hogy ez inkább a postásnak okozott nagyobb frusztrációt, mintsem a banknak.

 

 

 

 

Kiváncsiságképpen utánajártunk, hogy a Magyar Posta vajon kézbesít-e valamilyen küldeményt buborékos légpárnás boríték vagy doboz nélkül. Ime a válaszuk:

A Magyar Posta termékportfólióján belül nincs lehetőség bélyeggel csomagdíjat kiegyenlíteni, kizárólag készpénzzel és átutalással. A Magyar Posta küldemény tartalmára és csomagolására vonatkozó szabályait a Feladónak minden esetben be kell tartania, amelyről a hatályos Postai szolgáltatások ÁSZF-je rendelkezik. Az ÁSZF 3.3.4. pontja szerint „Nem kell csomagolni azokat a tárgyakat, amelyeket a kereskedelmi szokás – vagy a feladóval kötött külön írásba foglalt szerződés – szerint nem csomagolnak (pl.: autógumi, műanyaghordó, fém/műanyag kanna, műanyag balon, zárt bőrönd, kézitáska, utazótáska, fenyőfa) és külön csomagolás nélkül is biztosítható e küldemények, valamint a postai szolgáltatás teljesítésében részt vevő természetes személyek egészsége és testi épsége, továbbá egyéb tárgyak, postai berendezések és más küldemények épsége”. Bélyeggel levélküldemények bérmentesíthetőek, ebben az esetben azonban értelemszerűen a beltartalom nem látszik.
Apáti-Tóth Kata Magyar Posta
Úgy tűnik, hogy van példa a Magyar Postánál is csomagolás nélküli tárgyak kézbesítésére, és bár pár példát mondanak, nincs egy teljes lista ezekről a tárgyakról. De bátraké a szerencse, lehet próbálkozni labdákkal, strandpapucsokkal és kókuszdiókkal!

Forrás: http://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf

knowledgebase