Open Category List

Még 3 fifikás fortély ragasztószalagok felhasználására

A népi internet legjavából múltkor már szemezgettünk 3 jópofa ötletet, hogy miként lehet a hétköznapokban hasznát venni a ragasztószalagnak. Közkívánatra ezúttal 3 további fifikás fortélyt mutatunk be, amivel igazán kimaxolhatod a ragasztószalagodat.

1. Bontsd ki a befőttesüveget ragasztószalaggal!

Ha mondjuk céklát kapsz, amit a szülők befőttesüvegben kidunsztoltak, akkor lehűlés közben vákuum keletkezik, amiből az következik, hogy pokoli nehéz lesz kézzel lecsavarni. Ilyenkor jól jön, ha van kéznél egy tekercs 48/50-es dobozzáró ragasztószalag a domypresstől (http://www.domypress.hu/ragasztoszalagok.php), amit a képen látható módon félig körbe kell tekerned a kupakon, aztán a ragasztószalag végébe már jól bele tudsz kapaszkodni, és megsokszorozva a két karod erejét, már könnyen le fogod tudni csavarni azt a kupakot. (Tudja esetleg valaki, hogy milyen fizikai erőhatás lép ilyenkor működésbe?)

2. Ragasztószalagból hordágyat

Ha kirándulni mentetek a hegyekbe, és neadjisten egyikőtök megsérül menet közben és nem tud lábra állni, miközben se térerő, se egy teremtett lélek a láthatáron, akkor tudod, hogy csak a saját leleményességre számíthatsz, hogy kihúzd magatokat a pácból. A helyzet nem reménytelen, ha van nálad ragasztószalag. Pár hosszabb bot segítségével összetákolhatsz sebtiben egy hordágyat, amin már le tudjátok vinni a sérült társatokat.

3. Függőágy

Még egy találékony variáció saját készítésű ágyra. A képen látható srác furmányos módon függőágyat készített ragasztószalag segítségével. A szalag olyan erős és ruganyos, hogy elbírja egy ember súlyát is. Ennél olcsóbban – azaz egy tekercs ragasztószalag árából -, nehezen lehetne kihozni függőágyat. Ezzel a házilagos készítésű megoldással tehát sokat spórolhatunk.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések