Open Category List

Fényképezős boríték projekt

Egy fantáziadús, kísérletezőkedvű manus egy szép napon azok kezdett el gondolkozni, hogy vajon mi történik egy postán feladott borítékkal a címzett postaládájáig tartó hosszú útján. Milyen jó is lenne, ha a borítéknak lenne szeme, és láthatnánk, amit ő lát. És akkor gondolt egyet, vásárolt egy eldobhatós fényképezőgépet, és egy erős ragasztószalaggal ráragasztotta egy kartonpapírra. Hogy strapabíróbb, és az elemekkel szemben ellenállóbb legyen átlátszó, transzparens ragasztószalaggal, még a kartont is áttekerte. Igaz, nem éppen egy olcsó boríték, amennyiben a gépet is bekalkuláljuk az árába, de mindenképpen érdekes kísérletnek ígérkezett.

Instrukciót is mellékelt a borítékhoz: megkért minden postai dolgozót, akinek a keze ügyébe kerül az a boríték, hogy dokumentálja a küldemény útját a fényképezőgéppel. A szöveg így szólt:

“Kedves Postai dolgozók
Kérem fényképezzék le magukat és/vagy a helyszínt, ahol vannak, amikor ezt a küldeményt megkapják. Szeretnénk dokumentálni a boríték útját Kaliforniából Virginiába. Küldjön ímélt az alábbi címre, ha szeretné látni a képeit.”
A boríték útja tehát Kaliforniából Virginiába, majd haza vezetett.

Az alábbi képek készültek. Az első képet még a feladó készítette a feladási helyen.

Erre a másik postára érkezett meg először a boríték.

A sors pont úgy hozta, hogy egy vicces kedvű postás kezébe került a küldemény, aki nem csak, hogy lefényképezte a postásautóját, de még egy kis üzenetet is írt, amit ráragasztott az autóra:

“Jennifer, ebben a postakocsiban hoztak. Az első ülésen ülhettem. Hát nem király?!!”

Aztán készített még egy fotót a címzett postaládájánál, ahol szintén üzenetet hagyott:

“Jennifer, ide fog betenni, és meleg lesz bent. Léci gyere értem hamar. 2011. április 27.-én érkeztem meg.”

Végül a fényképezőgép és a boríték is egyben, sértetlenül megérkezett. A postásnak hagytak egy válaszüzenetet és az előhívatott képekből másolatokat:

“Köszönjük, kedves Postás úr! Nagyon tetszettek a képeid és üzeneteid! KÖSZÖNJÜK!”

Vajon Magyarországon meg lehetne csinálni egy ilyen kísérletet? Vannak nálunk is ilyen játékos kedvű postások, és nem lovasítja meg valaki a fényképezőt? A kedves olvasóra bízom ennek eldöntését.

Forrás: http://toadhaven.com/Toadhaven/Blog/Entries/2011/4/29_Camera_Mail.html

knowledgebase