Open Category List

Milyen tényezőket kell figyelembe venni, amikor szalagot választunk egy alkalmazáshoz?

A megfelelő ragasztószalag kiválasztása.

A ragasztószalagot az anyagok összeillesztésére és összeragasztására használják.                                                        A szalag tapadását számos tényező befolyásolja, és attól függően, hogy mire alkalmazzák, eltérően tapadhat. Az olyan anyagok, mint a fémek és az üveg magas felületi energiával rendelkeznek, és a szalagok általában szeretnek tapadni hozzájuk. A műanyagoknak v alacsony a felületi energiájuk, és a szalagok néha nehezen képesek erős tapadási kapcsolatot kialakítani velük. A szalag tapadását a környezet, a hőmérsékletet a páratartalom is befolyásolhatja. Emiatt fontos kiválasztani az alkalmazásához a megfelelő tapadást biztosító ragasztó szalagot.

Vedd figyelembe, hogy melyik ragasztó szalag felel meg a feladatnak:

A szalag hordozója,hátlapja
Ragasztóanyag
A ragasztó vastagsága
Szakadási nyúlás
Adhéziós érték rozsdamentes acél héjpróba
Üzemi hőmérséklet
Az alkalmazás időtartama
Az anyag felülete

Néha az összes információval is nehézkes lehet a legjobb szalag megtalálása.
A csomagolószalag kiválasztása jelentéktelen döntésnek tűnik, de kritikus a csomagolási stratégia szempontjából, mint a csomag, a doboz, a töltőanyag  amit a tartalom biztonságának megörzése érdekében választottál, az áruk biztonságos és ép megérkezéséért a rendeltetési helyükhöz.
A helytelen ragasztószalag alkalmazása – a termék károsodását,  lopását, a jó hírnévnek, az ügyfélkapcsolatnak károsodását okozhatja.
A meleg olvadéktól az akrilragasztókig, a hidegtől a meleg hőmérsékletig sokféle tényezőre kell figyelni a megfelelő csomagolószalag kiválasztásakor:

A  csomagolószalagok többféle minőségi kategóriákban kaphatóak. A hordozófilm és a ragasztó vastagsága változó lehet. Különböző tartóerőt és szakítószilárdságot biztosítanak. Amikor döntesz figyelj a szállításhoz kiválasztott doboz méretére, tartalmának súlyára, valamint a gyártási és szállítási környezetre, amiben a ragasztószalagot használni fogod. Ahogy a fentiek változnak, úgy a kiválasztott szalag minőségének is meg kell felelnie.

Csomagolószalag vásárláskor vedd figyelembe  a gyártási és szállítási / tárolási környezetet. A hőmérséklet a páratartalom és a por befolyásolhatják a záródás, ragasztás minőségét.
Sokféle kartondoboz érhető el, hullámkartontól az újrahasznosított, vastag vagy duplafalú, nyomtatott vagy viaszos opciókig. Mindegyik választásnakmegvannak a saját elõnyei a disztribúció számára, de előkerülnek a szalag teljesítményével kapcsolatos hibái is.

A csomagolószalag felvitelének két módja:  Kézi eljárásban kézi szalag adagolóval, vagy automatizált eljárásban, automatikus, gépi adagolóval. Kézi eljárás során kritikus a könnyű letekeredés, a jó tapadás, az erős fólia hátlap, amely megakadályozza a nyújtást és a törést. Az automatizált műveletekhez koncentráljál az egyszerű lazításra, hogy csökkentsd a szalag törését az alkalmazás során a nyújtás és a szakadás miatt. Az azonnali tapadást biztosító ragasztószalagok olyan környezetekben is hasznosak, ahol a kartonok az azonnali raklapozását igénylik.
A jó minőségű csomagolószalagok könnyen letekerhetők, jó tapadással vannak a hullámosított felülethez.

Gyakran csak a szalagot hibáztatják, ha az esetleges záródások meghibásodnak. De a ragasztó szalag, a karton és az alkalmazási módszer kombinációja, a környezet vezet a biztonságos – vagy nem biztonságos – zárásokhoz.
Az ipari  szalagoknak széles skálája van, és szinte minden ipari ágazatban használják őket. A nagyfeszültségű elektromos kábelek szigetelésétől kezdve más, egyszerűbb alkalmazásokig, például a csomagolásig, gyakorlatilag nincs semmi olyan, amit a szalag nem képes megtenni az ipari világban.

knowledgebase