Open Category List

Milyen hőmérsékleten olvad meg a ragasztó?

A melegen olvadt ragasztók 100% -ban szilárd anyagok, és a folyékony fázishoz olvadnak 80–200 C hőmérsékleti tartományban. Mgszilárdulnak, és kötődést képeznek, amikor lehűlnek

A forró olvadék ragasztók általában 100% szilárd készítmények, amelyek hőre lágyuló polimereken alapulnak.
Szobahőmérsékleten szilárd anyagok, és a lágyulási pontjuk feletti melegítéskor aktiválódnak, ebben a szakaszban folyékonyak, és így feldolgozhatók.
Az olvadék nagy viszkozitása miatt különösen alkalmasak porózus és áteresztő képességű hordozókhoz, amelyeket egyébként nehezebb lenne kötni egy oldószerrendszerrel.

A megszilárdulás után fizikai állapotba kerülnek, és ragasztóként működhet. A ragasztót extrudálással, hengerléssel vagy permetezéssel felhordják, és az összekapcsolást közvetlenül a felhordás után vagy a megszilárdult réteg melegítése után hajtják végre.
Az osztályba tartozó polimerek széles választéka nagyon széles, és magában foglalja a természetes és a szintetikus polimereket is. A forró olvadék jellemzője, hogy lehűtve nagyon gyorsan növelik belső erősségüket, lehetővé téve a gyors összeszerelést és a további feldolgozást. Mivel hőre lágyuló polimereken alapulnak, a forró olvadékokat többször fel lehet hevíteni, hogy megolvadjanak, és lehűteni, hogy megszilárduljanak.

Ez a tulajdonság korlátozza a meleg olvadék kötések hőmérsékleti ellenállását, és hajlamosak a kúszásra, ha folyamatos stressznek vagy megemelt hőmérsékletnek vannak kitéve. Plusz oldalon ezek a ragasztók felhasználhatók olyan kötött kötések létrehozására, amelyek termikusan leválaszthatók és újra rögzíthetők.

A forró olvadék ragasztókat az iparban széles körben alkalmazzák. A csomagolóipar (papír, karton és hullámkarton csomagolások gyártása) az egyik legfontosabb felhasználó. A forró olvadék ragasztókat a nyomdaiparban használják a könyvek gerincének ragasztására, a cipőgyártásban például a cipőtalpak ragasztására.
A fafeldolgozó ipar forró olvadékkal készül furnérrétegek és szegélyek készítéséhez. Az autóipar forró olvasztóelemeket alkalmaz számos alkalmazás számára, ideértve a szigetelő és párnázó anyagok ragasztását, a fényszórók burkolatainak fémkeretekhez történő rögzítését és a kerekek burkolatait. Az elektronikai ipar forró olvasztóanyagokat is használ, például tekercselések és tekercsvégek rögzítésére.

knowledgebase