Open Category List

A buszmegállóban is lehet neked jó

Ezt miért nem mi, magyarok találtuk ki? Milánóban pár hóbortos ember úgy döntött, hogy véget vet a buszmegállóban való unatkozásnak. Egy nap az utasokat ez a látvány fogadta:

 

Az első utasok pár percig tűnődtek rajta, hogy ez most mi a csuda lehet. Miért vannak különböző méretű buborékfólia darabok kiaggatva a buszmegállóban. Aki odament, elolvashatta a lakonikus feliratot, amit az “alkotók” mellékeltek a buborékos fóliához:

“Stresszoldó buborékfólia”

 

 

 

 

Ám az első utasok, akik látták a feliratot, annyira meg voltak hökkenve, hogy inkább visszavonultak a megszokott és biztonságos unatkozásba, és vártak tovább illedelmesen a buszra. Ahogy szokott lenni, kellett egy bátor első, aki vette a lapot – szándékos szóvicc 🙂 – és leakasztott egy légpárnás fóliát, és nekiállt pukkasztgatni.

 

 

 

 

 

A többi utas ezt látva szintén felbátorodott és nem akart kimaradni a jóból, és bekapcsolódott a relaxációs buborék durrogtatásba.

 

Többféle méret közül lehetett választani. Akinek később jött a busza, annak a nagy méretű lapot volt érdemes választania, azzal elvolt akár tíz percig is. Aki egy gyakoribb járatra várt, az háromperces buborékos fóliát vett magához.

 

 

 

Ezt a gerilla művészeti projektet egy olasz művész követte el, bizonyos Fra.Biancoshock, akit lehet, hogy a houstoni reptér újítása ihletett meg. Ez a reptér ugyanis komolyan vette, hogy az utasok panaszkodnak, hogy sokáig kell várniuk a poggyászok megérkezésére. Miután lefaragták a várakozási időt 8 percre, és az utasok még mindig elégedtlenek voltak, arra jutottak, hogy jobban járnak, ha inkább elfoglalják az utasokat. Ezért messzebb tették a poggyászfelvételt az érkezéstől. Az utasok pedig elégedetten gyalogoltak 7 perccel többet, mert a poggyászok már ott voltak, mire odaértek a futószalagokhoz. A panaszok pedig ezzel meg is szűntek.

Az idő repül, ha van mit tenni, ha van mivel elfoglalni magunkat. Ebben a milánói buszmegállóban ezen a napon csak úgy repült az idő az utasoknak a buborékfóliának és egy bizonyos Fra.Biancoshocknak hála. Egy tipp: ha a munkahelyen érezzük szükségét egy kis relaxációnak, akkor bontsunk szét egy buborékos borítékot (cégek mindig tucatjával kapnak DM és egyéb küldeményeket légpárnás tasakban), és rögtön tudunk 10 percet relaxálni.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések