Open Category List

A buszmegállóban is lehet neked jó

Ezt miért nem mi, magyarok találtuk ki? Milánóban pár hóbortos ember úgy döntött, hogy véget vet a buszmegállóban való unatkozásnak. Egy nap az utasokat ez a látvány fogadta:

 

Az első utasok pár percig tűnődtek rajta, hogy ez most mi a csuda lehet. Miért vannak különböző méretű buborékfólia darabok kiaggatva a buszmegállóban. Aki odament, elolvashatta a lakonikus feliratot, amit az „alkotók” mellékeltek a buborékos fóliához:

„Stresszoldó buborékfólia”

 

 

 

 

Ám az első utasok, akik látták a feliratot, annyira meg voltak hökkenve, hogy inkább visszavonultak a megszokott és biztonságos unatkozásba, és vártak tovább illedelmesen a buszra. Ahogy szokott lenni, kellett egy bátor első, aki vette a lapot – szándékos szóvicc 🙂 – és leakasztott egy légpárnás fóliát, és nekiállt pukkasztgatni.

 

 

 

 

 

A többi utas ezt látva szintén felbátorodott és nem akart kimaradni a jóból, és bekapcsolódott a relaxációs buborék durrogtatásba.

 

Többféle méret közül lehetett választani. Akinek később jött a busza, annak a nagy méretű lapot volt érdemes választania, azzal elvolt akár tíz percig is. Aki egy gyakoribb járatra várt, az háromperces buborékos fóliát vett magához.

 

 

 

Ezt a gerilla művészeti projektet egy olasz művész követte el, bizonyos Fra.Biancoshock, akit lehet, hogy a houstoni reptér újítása ihletett meg. Ez a reptér ugyanis komolyan vette, hogy az utasok panaszkodnak, hogy sokáig kell várniuk a poggyászok megérkezésére. Miután lefaragták a várakozási időt 8 percre, és az utasok még mindig elégedtlenek voltak, arra jutottak, hogy jobban járnak, ha inkább elfoglalják az utasokat. Ezért messzebb tették a poggyászfelvételt az érkezéstől. Az utasok pedig elégedetten gyalogoltak 7 perccel többet, mert a poggyászok már ott voltak, mire odaértek a futószalagokhoz. A panaszok pedig ezzel meg is szűntek.

Az idő repül, ha van mit tenni, ha van mivel elfoglalni magunkat. Ebben a milánói buszmegállóban ezen a napon csak úgy repült az idő az utasoknak a buborékfóliának és egy bizonyos Fra.Biancoshocknak hála. Egy tipp: ha a munkahelyen érezzük szükségét egy kis relaxációnak, akkor bontsunk szét egy buborékos borítékot (cégek mindig tucatjával kapnak DM és egyéb küldeményeket légpárnás tasakban), és rögtön tudunk 10 percet relaxálni.

knowledgebase