Open Category List

Papírboríték küldés Gmailből

2010-ben két ipari formatervező, Rahul Mahtani és Yofred Moik, egy olyan hagyományos papírboríték koncepciót agyalt ki a Gmail számára, amelyben a felhasználó gombnyomásra küldhetne hagyományos papírlevelet. A két tervező abból indult ki, hogy miközben a digitális írásos kommunikációs formák – elektronikus levelek, sms-ek, Viber és Skype üzenetek – ma már egyeduralkodónak tekinthetők, adott helyzetekben a papírlevél még mindig megfelelőbb kommunikációs csatornát teremt, mint az elektronikus lehetőségek, pl. vakációk, születésnapok, évfordulók, gratulációk esetén.

Elképzelésük szerint a Gmail-ben a hagyományos „küldés” gomb mellett lenne egy „Borítékküldés” gomb is, tehát a felhasználó választhatna, hogy ímélt vagy papírlevelet szeretne küldeni. A boríték pedig nem is akármilyen lenne, hanem egy egyedi, műholdas Google Maps térképrészlettel lenne megnyomva, amelyen a küldő fél és a címzett földrajzi elhelyezkedése vizuális formában szerepelne.

 

A USPS, azaz az amerikai posta lenne az, aki egy csekély felár ellenében gondoskodna a boríték megnyomásáról és kézbesítéséről. A „Google Maps Borítékok”. Jóllehet a megoldás roppant kényelmes lenne a felhasználóknak, hiszen megspórolhatnánk vele a bélyegvásárlást, postára járkálást vagy postaláda keresgélését, ami idegen helyen még hasznosabb lenne, valamint a USPS forgalmát is fellendíthetné, úgy tűnik, hogy egyelőre még várat magára a megvalósítás, mert a Google a Google Maps boríték koncepció 2010-es megálmodása óta nem harapott rá az ötletre.

 

Forrás: http://www.yankodesign.com/2010/03/30/google-envelopes-beta-of-course/ http://mashable.com/2010/03/31/google-maps-envelopes/#bnh3xpxha8qD

knowledgebase