FAQ

BORÍTÉK NYOMTATÁS

A termék oldalon válaszd ki a nyomtatott lapra
Először válaszd ki, hány színű tintával kéred nyomtatni a boríték első
vagy hátsó oldalát. A boríték hátoldalán van a borték füle.
Ezután válaszd ki a gyártási időt, ami megfelel az igényeidnek.
Ezután válaszd ki a mennyiséget, és válaszd, ha azt szeretnéd, hogy
tervezzük meg a borítékodat online, vagy lesz egy digitális fájl feltöltésed.
Nézd át mégegyszer a rendelésed.
Igen, küldünk egy ingyenes PDF mintát emailben minden új 
megrendelésnél. Miután megkaptad a PDF mintát, ellenőrizned kell, és
jóváhagyni a gyártás elkezdéséhez. Ügyelj arra, hogy ellenőrizd a 
helyesírást, a postai irányítószámokat, a tinta színét, és a boríték méretét. 
Győződjél meg a nyomtatási pozicióról. A kívánt helyre került a borítékon
a grafikád?
A gyártási idő kezdete a jóváhagyott megrendelést követő munkanap.
Vedd figyelembe, hogy egy normál monitoron nem egyeznek meg a tinta
szinei a színes nyomtatással. Hozzárendeljük színek szerint a Pantone 
Matching színskálát.
Miután jóváhagytad a mintát, és a termelés befejeződött, ne feledd,
hogy a szállítás további időt vesz  igénybe.
Ha úgy látod, hogy a jóváhagyásra küldött PDF mintán változtatásokat 
szeretnél, válaszd az elutasítás igazolását. Írd le az elutasításod okait a hozzászólások rovatban. Vagy válaszd az elfogadom opciót.

A standard boríték nyomtatás előzetes árajánlata nem tartalmaz kifutó,
a boríték szélét érintő grafikai elemeket, erős lefedettséget.
A kifutó grafikájú borítékokra, erős fedettségre a megkapott minta alapján 
készítünk egyedi ajánlatot.
Az Adobe Illustrator, az Adobe InDesign, a PDF, az Adobe Photoshop, az MS Publisher, a TIFF, az MS PowerPoint vagy az MS Word bármely Mac vagy PC verzióját vehetjük igénybe. Ha más fájlformátumok is vannak, akkor is kezelhetjük őket. Csak kérdezz!
Igen, minden borítékhoz vannak elérhető sablonok.
Néhány digitális fényképezőgép tudni fogja, hogy mi a képfelbontás, míg mások azt mondják, hogy a képnek pixelméretei vannak. Ha tudod, hogy a képek pixelméretei a fényképezőgépből, vagy a képszerkesztő szoftverből származnak, egy kis matematikával tehetünk a felbontás meghatározásához, és a méretet a nyomtatáshoz a tiszta és éles nyomtatás érdekében kinyomtathatja.
Egyszerűen írjd le a kép pixelméreteit, és oszd meg ezeket a számokat 300 ha a kép nem tartalmaz szöveget, és 400-zal, ha a kép szöveget tartalmaz. Például: Egy kép nélküli szöveg képpontmérete 600 x 900 képpont. Miután minden dimenziót 300-mal osztottunk, az eredmény 2 x 3 hüvelyk. Ez azt jelenti, hogy ezt a képet 2 x 3 hüvelyk vagy annál kisebb méretben használhatja a nyomtatás eredményeihez .
Ha a képszerkesztő szoftver nem mondja meg, hogy a pixelméretek milyenek, de megmondja, hogy mi a felbontás, akkor tudja a maximális méretet, amelyet az elrendezésben használhat. Javasoljuk, hogy a képek 300dpi legyen a végső méretben az elrendezésben és 400dpi, ha a képek szövegeket tartalmaznak. Ne feledd, hogy a felbontás és a fizikai méretek közvetlen arányban állnak egymással.Ha 2 × 2-es képed 300dpi-nél nagyobb, és a méretét az elrendezésben 4 × 4-re növeled, az új felbontás most 150dpi. Ne feledd, hogy ha egy képet beillesztesz az elrendezésbe, akkor mérete csökkenhet (mivel a felbontás növekedni fog), de korlátozott lesz, hogy mennyire növelheted a méretét.
A digitális fényképezőgépek olyan kamerák, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a képeket többféleképpen rögzítsük. A fényképezőgépet úgy tervezték, hogy három képet készítsen; egy piros, egy zöld és a másik kék ( a  TV-hez hasonlóan). Ezután egyesíti a színeket, és elmenti a képet a kártyára. Fontos, hogy a fényképezőgép a lehető legmagasabb minőségi beállításra legyen állítva. Létrehozod a legjobb minőségű képeket, amit a kamera készíthet. Ez nagy fájlméreteket és lassú letöltést jelent a kamerából, de a lehető legjobb eredményeket érheted el. Ne feledd, hogy a képeknek 300dpi-ig kell lenniük a végleges méretükben az elrendezésben!
Gyakran előfordulhat, hogy a digitális fényképezőgépekből származó képek sötétebbek. Ellenőrizd, hogy van-e fényerő opció a képszerkesztő programodban. Ha lehetőséged van megváltoztatni az RGB (piros, zöld, kék) színteret a CMYK (cián, bíborvörös, sárga, fekete) nyomdagép színeire, akkor tedd meg! Mindig jobb, ha Te változtatod a színteret, ha tudod, mint hogy ezt mi tegyük. Nem minden szín, amelyet a fényelemek (RGB) hoznak létre, a tintaelemek (CMYK) segítségével is létre hozhatók a nyomdagépben. 
Az RGB a fény, a vörös, a zöld és a kék elsődleges színeire vonatkozik, amelyeket a monitorokban, televíziókészülékekben, digitális fényképezőgépekben és mobiltelefonokban használnak. A CMYK a pigment elsődleges színeire utal: cián, bíbor, sárga és fekete.
Az RGB fény kombinációja fehér, míg a CMYK festékek kombinációja fekete. Ezért fizikailag lehetetlen, hogy a nyomda pontosan reprodukálja a színeket, ahogy látjuk őket a monitorokon.
Sok program képes átalakítani az elrendezést / képeket az RGB színtérről a CMYK színtérre. Kérünk, hogy a színeket az RGB-ről CMYK-re konvertáljad, ha az eszközeid ezt lehetővé teszik. Azáltal, hogy magad csinálod, maximálisan ellenőrizheted az eredményeket. Az RGB-ről CMYK-ra történő átváltáskor a szín változását észlelheted. Ha nem tetszik a megjelenés a CMYK-ban, javasoljuk, hogy a CMYK-ban (általában a világítás beállítása) munkát végezd el.
A monitorod kalibrálásának és a különböző alkalmazott technológiák közötti nagy különbségek miatt egyes nyomtatott színek nem feltétlenül felelnek meg az adott monitoron található színeknek. Mindent megteszünk azért, hogy a munkád jól nézzen ki.
Jó kérdés! Teljes körű borítékeladási és boríték nyomtatási szolgáltatást nyújtunk. Termékeinket és szolgáltatásainkat széles körben kínáljuk.
A felbontást 300 dpi-re kell állítani.
Az internetről húzott képek és grafikák gyakran alacsony felbontásúak, jellemzően 72 dpi vagy 96 dpi. Kerüld ezeket a grafikákat, mert nyomtatáskor pixiláltak és blokkolódnak.
Az összes fényképet CMYK módban kell tárolni, ha lehetséges, nem az RGB módban. RGB módban elmentett képeket nem megfelelően lehet nyomtatni. .
Nyomtatási szempontból a bizonyíték a dokumentum egyszeri PDF példánya, miután minden módosítás és nyomtatási beállítás befejeződött. Ez az utolsó és legjobb lehetőséged annak biztosítására, hogy a nyomtatási feladat a kívánt módon teljesüljön. A PDF bizonyíték gondos ellenőrzésével elősegítheted a nyomtatási feladat pontos és hibátlan kivitelezését. 
A Pantone Matching System (PMS) olyan színvisszaadási szabvány, amelyben a színek az egész spektrumon egyedülálló, független számmal vannak azonosítva. A PMS használata lehetővé teszi, hogy pontosan illesszük a színeket, és a nyomtatási folyamat során megőrizzük a színek következetességét.
A nyomtatók és a monitorok a színeket különböző módon állítják elő.
A monitorok az RGB (piros, zöld, kék) színmodellt használják, amely  szélesebb színskálát támogat. A nyomtatók a CMYK (cián, bíbor, sárga, fekete) színmodellt használják, amivel a legtöbb (de nem mindegyik) reprodukálható az RGB színmodellben. Az alkalmazott berendezéstől függően a CMYK általában az RGB modell színeinek 85–90% -át teszi ki.
Ha egy szín van kiválasztva az RGB modellből, amely a CMYK modell hatótávolságán kívül esik, az alkalmazás úgy dönt, hogy mit gondol, a legközelebbi színnek, amelyik megfelel. Az Adobe Photoshop, lehetővé teszi hogy kiválaszd melyik színt cseréld ki.
Nem jellemző. A fehér a papír alapértelmezett színe.  Ha színes papírt használsz, akkor fehér tinta használható, ha a szöveg vagy grafika megköveteli.
A PDF (hordozható dokumentumformátum) a legelterjedtebb és legelőnyösebb fájlformátum a digitális dokumentumok benyújtásához. A PDF-nyomtató-illesztőprogram telepítésére a számítógépen bármely program képes nyomtatásra alkalmas PDF-fájl létrehozására. A kereskedelmi és ingyenes PDF nyomtatási illesztőprogramok különböző forrásokból is letölthetőek.
Az egyszerű feladatokat gyakran kevesebb, mint egy órán belül végzik. Egyes feladatok azonban bonyolultságuk és méretük függvényében több napig is eltarthatnak. Mindig arra törekszünk, hogy pontos becslést adjunk az általunk végzett munkák teljes idejéről. És mindig együtt dolgozunk, hogy megtaláljuk a projekt befejezésének módjait, amikor szüksége van rá.
Minden feladat más. Néhány munka órák alatt elöállítható, néhány pedig napokig tarthatMondd el nekünk, mikorra van szükséged  a munkádra, és tudjuk, hogy sikerül. A domypress.hu a Borítékspecialista biztos benne, hogy megfelel a legigényesebb elvárásodnak is.
A hordozható dokumentumformátum (PDF) a dokumentum nyomtatáshoz való  előnyös formátuma, mivel gyakorlatilag minden professzionális nyomtatási és digitális kimeneti eszközzel működik. PDF-fájl tartalmazza azokat az információkat, amelyek szükségesek a dokumentumok konzisztenciájának fenntartásához rendszerről rendszerre. A legtöbb más fájlformátum, például az Adobe InDesign, az Illustrator és a Microsoft Word könnyen átalakítható PDF formátumra.
A tervezés, elrendezés a nyomtatás technológiája elérte azt a pontot, ahol a munka nagy része digitális környezetben történik. Ugyanakkor néha észrevehető különbségek vannak a színes kalibrációban és a térbeli megfelelőségben. A monitortól a monitorig, következésképpen a képernyőtől a nyomtatásig.
színeltérés minimálisra csökkentésének folyamata a monitor optimális színének és tisztaságának beállításával kezdődik, a gyártó ajánlásai szerint, ahogy azt a termék kézikönyvében vagy a honlapján ismerteti. Ezáltal számos lehetséges probléma megoldódik.
Ahhoz, hogy a képernyőn megjelenő színek a lehető legnagyobb mértékben megfeleljenek a nyomtatáshoz, rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek biztosítják a pontos színkalibrációt. 
A bizonyíték a nyomtatott dokumentum egyszeri példánya, amelyet a vizuális vizsgálathoz használnak annak biztosítására, hogy a dokumentum elrendezése és színei pontosan hogyan legyenek beállítva. Bizonyítékot kapsz a dokumentumnak a végső,  nyomdagépbe történő küldése előtti jóváhagyásra.
Olyan bizonyítékot  készítünk, amit PDF formátumban elküldünk, vagy nyomtatott papírra, borítékra küldünk, és a domyban megtekinthetsz.  Többszínű munkák esetén a kimeneti eszközünkön bizonyítékot tudunk adni, hogy megmutassuk, hogyan jelennek meg a különböző színek a végtermékben.
A végső bizonyítékra adott jóváhagyásod a legjobb bizonyosság, hogy a munkánk megfelelő a számodra, és a kívánt módon jelenik meg.. A hibák megtörténhetnek és néha történnek. Mindenki számára előnyös, ha a hibakeresés során a hibákat nem a munka befejezése, hanem a munka elkezdése elött elkapják.
A bevonat nélküli papír viszonylag porózus és olcsó, és általában olyan alkalmazásokhoz használják, mint az újság nyomtatása és az alapvető fekete-fehér másolás. Ezzel ellentétben a bevonatos papír jó minőségű, sima, fényes felületű papírból készül, amire jól nyomtatható éles szöveg és élénk színek. 
A nyomtatás digitális korában azt jelenti, hogy a nyomtatásra benyújtott képfájl változtatás nélkül készen áll a nyomtatásra.
A színek szétválasztás a színes grafika vagy a fénykép elsődleges színkomponenseinek elválasztása a nyomtatott reprodukció előkészítése során. Egy színes boríték nyomtatásához például egy HALM EM 5000 borítéknyomó célgéphez négy különálló nyomtatási lemezt hozunk létre, melyek mindegyike a négy alapnyomtatási tinta (cián, bíbor, sárga és fekete) egyikét jelenti a kép reprodukálásához.
A félárnyék-nyomtatás a fekete vagy színes tömör területeket alakítja át különböző méretű pontokba.  Ha ezt jobban megvizsgáljuk, egy sor pontot láthatunk, amelyek kissé szétválnak egymástól. A normál megtekintési távolságnál azonban a pontok közötti távolság láthatatlanná válik a szem számára. Elsimítja a finom színátmeneteket.
A latex nyomtatási technika számos különböző anyagra nyomtat: fóliák, papír, vászon, poliészter és egyéb bevont vagy nem bevont anyagok. A festékek vízbázisának köszönhetően az ilyen típusú nyomtatás 100% ban környezetbarát. A latex nyomtatás lehetővé teszi a nagyon telített színeket.
 A latexnyomtatást számos alkalmazásban és anyagban használják, mint például háttérképek, járműgrafikák, zászlók és vinil.
A latex nyomtatás egyre népszerűbbé válik a kereskedelmi nyomdaiparban, a latex festékek különféle beltéri és kültéri anyagokon felhasználhatók gyors száradási képességük és vízbázisuk miatt. A latex berendezések és a nyomtatók legszélesebb választékával a HP a legnépszerűbb márka ezen a nyomtatási piacon, bár más márkák  is kínálnak latex tinta technológiát
A latex festék élettartama eltérő, az anyagtól és attól függően, hogy fedett vagy kültéri. A latexnyomás azonban a karc- és kopásálló, valamint a víz- és vegyszerálló. 
Élénk színeivel és tiszta grafika nyomtatásával a latexnyomtatás nemcsak hihetetlen minőséget, hanem nagy sebességű nyomatokat is kínál, amelyek azonnal készen állnak. A hagyományos oldószernyomtatással ellentétben a latexfestékek nem igényelnek várakozási időt, így a következő munkára továbbléphet. 
A kész nyomtatott termék tartósak, hosszú élettartamúak és környezetbarátok.
A latex nyomtatás felhasználható
Reklám
Háttérvilágítású grafika
rajzok
Szövetek
Zászlók
Garázs ajtók
matricák
Textil
Járműcsomagolások
Tapéta
Ablak grafika
A munkaidő a domypress.hu a Borítékspecialistánál 0-24 óráig leadhatod rendelésedet. Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 8.00 és 17 óra között tart nyitva.
A domypress.hu a Borítékspecialistánál az ügyfélszolgálatot munkanapokon hétfőtől péntekig 8.00 és 17 óra között elérheted az alábbiakban.
Ügyfélszolgálat 8-17 óráig
+36 1 265-0692
+36 1 262-9935
+36 1 260-7144
+36 1 30 420 70 80
Email cím:
domypack@domypack.hu
LC/6 114 x 162mm, LA/4 1100 x 220mm, C5/C6 114 x 229mm
LC/5 162 x 229mm, TC/4 229 x 324mm
Nem. A lézernyomtatók magasabb hőmérsékleten működnek, amelyek lágyíthatják vagy megolvaszthatják a Tyvek®-t, ami károsíthatja a nyomtatót.
Az ofszet nyomtatás, a tintasugaras nyomtatás kiválóan alkalmas a Tyvek® borítékok nyomtatásához.