https://domypress.hu/image/cache/catalog/blog-digitalis-boritek-nyomtatas-1170x600.jpg
user image

Minden, amit digitális boríték nyomásról tudni kell

Az online nyomda nagyon sok előnyt nyújt számodra. Hiszen ebben az esetben az irodád kényelméből vagy az otthonodból tudod megtervezni és sokszorosítani a kívánt nyomtatványt. Az onlinedigitális boríték nyomás kalkulátor segítségével, pedig minden szempontot figyelembe tudsz venni, így minden szempontól az igényeidnek megfelelő lesz a nyomtatvány. Sőt a számodra megfelelő árat is ki tudod kalkulálni az online boríték kalkulátor segítségével.
Mire kell figyelni boríték nyomás, nyomtatás során?


Ahhoz, hogy az igényeidnek megfelelő borítékot meg tudd tervezni több szempontot is figyelembe kell venni. Az első és talán a legfontosabb az a boríték mérete. Ha csak egy kis névjegykártyát vagy meghívót szeretnénk a borítékba helyezni, akkor semmiképp ne válassz túl nagy vagy túl kicsi borítékot, hiszen nem fog olyan igényesnek mutatni, ha nem passzol megfelelően a papír méretéhez a boríték.

A következő szempont, amit figyelembe kell vennünk a boríték záródási módja. Három záródási mód közül tudunk választani.

  • enyvezett boríték (nyalogatós)
  • öntapadó boríték (csak hajtsuk egymásra a két fület, és kész)
  • szilikonos boríték (lehúzócsíkos)Boríték nyomásnál figyeljünk oda az ablak elhelyezésére

Az ablakos borítékok (például céges boríték, számlaboríték)  a gyors és igényes címzést segítik elő. Egy lépésben a levélpapírra postai címzést is nyomtatva megkímélhetjük magunkat a kézzel, utólagos nyomtatással, vagy címke felragasztásával járó igen fárasztó és kellemetlen munkát. A címzés viszont némi tervezést, és pontos levélpapír hajtogatást igényel, hiszen a boríték mindig egyazon pontjára kell esnie. Ebben segítséget nyújthat a termékek melletti címzési segédlet.Boríték felülnyomásánál mire figyeljünk oda

A felülnyomásnál a felülnyomandó objektum és az alatta fekvő objektum színértékei összeadódnak. Ezt a funkciót leginkább színes háttereknél, fekete szövegek használatakor, a kisebb nyomtatásból adódó eltérések kiküszöbölésére kell alkalmazni. Ha a "felülnyomás" funkciót aktiválja a háttér nem kerül kihagyásra a nyomtatásnál, a szöveg a háttérben kerül nyomtatásra így, ha a lemezek kissé el is mozdulnának mégsem keletkeznek elcsúszások. Fehér objektumoknál a felülnyomás aktiválásának nincs értelme hiszen ezek a megvilágításkor úgyis eltűnnének. Fekete objektumok felülnyomásakor is előfordulhatnak problémák, mivel a háttér színétől függően különböző fekete színértékek keletkezhetnek. A felülnyomás ugyanakkor speciális hatások eléréséhez is bevethető. (pl. árnyékolásnál, ha egy világos barna felületet "felülnyomás" funkcióra állít be.)


Céges boríték nyomás logóval/grafika tervezéssel

Ha még egyedibb és különlegesebb üzleti borítékot szeretnénk cégünknek, akkor a saját logójával is elláthatjuk a megrendelt borítékokat. Ha nem rendelkezik a cég még logóval, akkor is egyedivé tudjuk tenni a borítékot. Boríték nyomás esetén lehetőségünk van arra, hogy egyedi grafikát tervezzünk a cégünk számára. A boríték kivitelezésével látni fogják az ügyfelek, hogy egy magasabb minőséget képvisel a cég. Hiszen egy jól kivitelezett boríték tükrözheti a magas minőséget is.


Megfelelő levélpapír kiválasztása a borítékhoz

Hogy a minőséget fokozni tudjuk készítetthetünk a borítékhoz illő levélpapírt, ami a boríték stílusával megegyező. A cég logójával/nevével ellátott vagy a borríték grafikáját és színei köszönnek vissza.


Hogyan kezdjünk neki a saját desing készítéshez?

Ha esetleg nincs logód és színpalettád, akkor tervezd meg a saját szín és minta világodat levélpapírhoz és a borítékhoz. Ha szabadúszó vagy, és elkezded létrehozni a saját papír és írószereidet, akkor érdemes egy kis időt szánni a logó és a stílus elkészítéséhez, a neveddel/cégnévvel.

Azzal tudjuk személyessé tenni a logót, ha a saját nevünket, vagy kézírásunkat használjuk hozzá, vagy kézírásunkhoz hasonló betűtípust is alkalmazhatunk. Ez a módszer személyességet kölcsönöz a papírkészletnek. Miután megvan a saját logód, személyiséggel és szakmaisággal ruházhatod fel ezt, ha egy remek színkombinációval párosítod. Keress színpárokat, amelyek kiegészítik egymást, és megfelelő jelzései a piaci iparágadnak és pozíciódnak.

Tags: