https://domypress.hu/image/cache/catalog/blog-modern-nyomtatas-nyomda-1170x600.jpg
user image

Modern nyomda, amit igazán szeretnek az emberek

Nyomda a kezdetektől: A nyomda az évek során olyan fejlődésen ment keresztül, amit a kezdetekor még nem is sejtettek. Eleinte a monoszedés volt jellemző erre az iparágra, mely során a szedő egyenként vette ki a betűszekrényből a betűket. A nyomóformát fémek keverékeiből készítették és az ebből készült betűfémötvözetet használták nyomtatásra. A nyomda fejlődése során a magasnyomtatásnál, bevett eljárás volt a kéziszedés (monoszedés).
Eleinte betűként nyomtattak, majd az idő előrehaladtával a szedőgép egy teljes sort öntött ki a betűfémből. A linoszedés (sorszedés) már ekkor sokkal, hatékonyabb, gyorsabb, elterjedtebb és modernebb módszernek számított. A nagy méretű, plakátok nyomtatására alkalmas betűket és rajzokat a későbbiekben is fából készítették. Ezeket váltotta fel a klisé, melyet a fényképészet feltalálása után fototechnikai úton gyártottak. A nyomda fejlődésében megjelent a magasnyomtatás, amelynek elvén több más eljárás is működik. A nyomda alkalmazhat természetesen más módszereket is, többek között síknyomtatást. Ennek jellemzője, hogy a nyomó és nem nyomó elemek egy síkban helyezkednek el. Működési elve a zsír és a víz kölcsönös taszításán alapul. A síknyomtatás elvén működik számos eljárás.

A nyomda, nyomtatás alkalmazásaiban megjelent újabb technológiák és más területek fejlődésének is. A különböző módszerek, a folyamatosan megjelenő forradalmasító eljárások pozitívan hatottak egymásra. A nyomógépek területén újabb technológiai újítások jelentek meg, melynek köszönhetően ma már csúcsminőségben nyomtathatunk. A nyomda eredményei hatással voltak az élet minden területére. A felhasznált alapanyagok gyártására, és a kommunikáció fejlődésére egyaránt. A dekorációk és az információs felületek szintén változásokon mentek keresztül. A plakátok, poszterek terén ugyanúgy, mint a kiadványok, kézikönyvek területén.


Gyors és hatékony nyomtatás a modern üzleti életben


Napjainkban elengedhetetlen az üzleti élethez a kiváló minőségű boríték nyomás, cégesboríték, számlaboríték, prospektusok, katalógusok, éves jelentések, prezentációs anyagok alkalmazása. Egy cég arculatánál fontos, hogy a kiadványai magas minőséget tükrözzenek. Fontos az első benyomás, így törekedjünk a csúcsminőségű kiadványok készítésére már az elején. Mivel ez már az elején meghozhatja a sikert az adott terméknek/szolgáltatásnak. Ezért fontos, hogy ezek a dokumentumok a megfelelő alapanyagok felhasználásával, és a lehető legjobb nyomdai eljárással készüljenek. A nyomtatás során meghatározó szerepet játszik a minőség, tartósság, megjelenés. Ezt a három fő szempontot kell figyelembe venni egy prospektus és egy katalógus készítésekor, hiszen ez nagyban befolyásolja a sikert. Érdemes a kitűnő minőségre törekedni. Egyedi, személyre szabott katalógust, brosúrát, borítékot, levélpapírt érdemes készíteni, hiszen ezeknek a felhasználásával nagyban hozzájárul a hatékony marketing tevékenységhez. Ha kimagasló vizuális élményt szeretnénk nyújtani, akkor a brossúrák fóliázása javasolt, mivel így tartósabb és időtálóbb lesz ezzel a módszerrel.

Törekedjünk a minőségi nyomtatásra minden területen


A szórólap nyomtatás, a célravezető nyomtatási szolgáltatások, a bélyegzőkészítés, a kötészet, a papírfajták és egyéb anyagok sokszor egy helyen is megtalálhatóak, így összetett szolgáltatás vehető igénybe, mellyel időt és energiát takaríthatunk meg.  Új termék bevezetésénél, események vagy klubok szervezésénél jó választás a szórólapos hirdetés.

Ahhoz, hogy a szórólap hatékonyan elérje a célját - és az információ minél több emberhez eljusson - ,  nyomtatás számos lehetőséget és megoldást kínál. Ezek közé tartoznak a magas minőségű színes vagy fekete-fehér szórólapok. A szórólapok minőségét mi magunk határozzuk meg. (Ajánlott a 100 grammos szórólap színes nyomtatás esetén.) A nyomtatás során a grafikát, fotókat tartalmazó poszterek és prezentációk anyagai többfélék lehetnek: a matt karton, a fényes karton, a selyemfényű karton, a matt vászon, az öntapadó vinyl, az átvilágítható fólia, a kékhátú papír, a citylight papír, a backlite, valamint a roll-up.

A nyomtatási szolgáltatások piacán szintén vonzóak a meghatározott jellemzők alapján kialakított egyedi ajánlatok.

Tags: